De ligging

De ligging

Een van de vele lieflijke (zwem)meertjes in zuid-Karinthie

Regio rondom het Huis

De ligging op 670 meter hoogte aan de zuidzijde van de Alpen staat garant voor een aangenaam warm klimaat in lente en (na)zomer. In de grote tuin met uitzicht kunt u heerlijk rustig luieren. De heuvelrijke omgeving boven en achter het huis is rijk bebost en biedt talloze wandelmogelijkheden. Rondom het huis, aflopend naar het Draudal, vindt u meer open land, afgewisseld met plukjes bos. Ook hier kunt u naar hartelust wandelen en fietsen.

Met de auto bereikt u binnen een kwartier diverse zwemmogelijkheden: de Keutschacher See en de zeer kindvriendelijke Hafner- en Rauschele Seeen (beide rustig) en de WörtherSee (drukker) met onder meer de mondaine badplaats Velden (Casino). De middelgrote steden Klagenfurt en Villach zijn beide binnen een half uur bereikbaar per auto.

Aan bergwandelaars bieden de Karawanken (grensgebergte met Slovenië, aan de zuidzijde van het Draudal) op een kwartier rijden een groot aantal gevarieerde tochten, van licht tot behoorlijk zwaar. Het bekendst, dichtstbij en zeer fraai is de wandeling door het Bodental naar de Klagenfurter Hütte.

Binnen een straal van 10-15 kilometer rondom het huis vindt u diverse supermarkten (Ludmannsdorf, Köttmansdorf en Velden) en restaurants.

Kaart Rosental-regio

Kaart Ludmansdorf

Ligging van het huis in de gemeente Ludmansdorf

Websites regio Rosental:

Provincie Karinthië

In welke richting je in Karinthië ook kijkt, overal bepalen de mooiste heuvel- en berggebieden het beeld. Spelonkachtig, licht en zuiders zijn de Karawanken en Karnische Alpen in het Zuiden. Direct ten noorden van de Karawanken vindt u uitgestrekt, water- en bosrijk heuvelland. Overal kunnen wandelaars en trekkers, klimmers en extreemsporters echt kiezen, van heerlijk relaxte heuvelwandelingen tot (meerdaagse) tochten in de bergen. In veel dalen vindt u zelfs vrijwel vlakke wandel- en fietsroutes: langs de rivier de Drau, in het Keutschacher Seeental en rondom de Woerthersee.
Karinthië heeft meer dan 1.270 meren, waarvan 200 zwemmeren – allemaal zuiver als drinkwater en tot 28 graden warm – het grootste zwemwateraanbod van Oostenrijk. Veel van deze zijn puur natuur, oftewel bijna ongeschonden idylles zoals de Weissensee, de Hafnersee of de Turnersee. Aan andere bruist het volle leven: aan de Wörther See, de Pressegger See (belevenispark!) of aan de Klopeiner See.
Per jaar groeit het aantal fietsroutes en plezierfietsers bewegen zich in Karinthië in een uitgestrekt, dicht netwerk van fietsroutes. Wielrenners kunnen flinke tochten maken op rustige, wegen. Mountainbikers prijzen de vele uitstekend uitgestippelde routes (houd wel rekening met wandelaars). Fietsen kunnen ondermeer bij de Hafnersee en in Velden gehuurd worden.

Kaart Karinthie

Kaart van Karinthie

Websites Karinthië: